SPLOŠNI POGOJI 
Prodajni katalog antikvarnih knjig
"Božičnica"   

  Navedena splošni pogoji veljajo za fizično trgovino. Za spletno so objavljeni na spletu in jih lahko pogledate ob nakupu.

   1. Predmet prodaje je na voljo le v enem izvodu.
 
   2. Katalog je izdan:
   - v elektronski obliki in je dosegljiv na naši spletni strani
   - v tiskani obliki in je poslan naročnikom publikacije
   - v naši spletni trgovini www.antiquariat.si.
  Kupce obveščamo preko el. pošte, družabnih omrežij in medmrežja.

   3. V primeru, da je za isti predmet več kupcev, bo ta prodan tistemu, ki je ponudbo za naročilo oddal prvi (datum in ura oddaje sporočila).

  4. Izdajatelj ne odgovarja za napake v katalogu.

  5. Načini plačila in prevzemanje:
  Osebni prevzem:
  V naši trgovini (Trgu republike 2). Pri osebnem prevzemu je možno plačilo z gotovino ali kartico.
  Po pošti: 
  Če želite, da vam naročeno pošljemo, vam bomo za izbrane knjige najprej izstavili račun (valuta 3 dni). Ko prejmemo plačilo, vam bomo poslali knjige. Če račun do datuma plačila ni poravnan, bodo knjige vrnjene v prodajo. Stroški pošiljanja so za navadno pošiljko 4,50 €, za priporočeno pa 7,50 €. Pri naročilu navedite način pošiljanja. V primeru, da način pošiljanja ne bo naveden, bo pošiljka odposlana kot navadna. Pri naročilih nad 100 €, je pošiljanje brezplačno. Po prejetem plačilu, bo pošiljka odposlana v 2 delovnih dneh. Pri pošiljanju v tujino obvestimo kupca o višini poštnine.

   6. Reklamacije
Vsako utemeljeno reklamacijo bomo obravnavali takoj in jo poskušali rešiti v korist potrošnika, vsekakor pa v primeru nesoglasij veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov in Zakona o obligacijskih razmerjih.

  7. Odstop od nakupa oz. vračilo
Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe oz. naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči z dnem prejema naročenega blaga. Vračilo blaga predhodno najavite preko elektronske pošte ali telefonsko, da se dogovorimo o podrobnostih. Izdelek je potrebno vrniti v stanju, kot je bil prejet, najkasneje štirinajst dni po najavi vrnitve blaga. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Prejeto kupnino vam vrnemo z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili ob nakupu, razen če se ne dogovorimo drugače. Pravico do vračila kupnine imate, ko trgovina prevzame vrnjeno blago. Reklamacije bomo reševali v duhu dobrih poslovnih odnosov.

  8. Za vse spore, ki jih kupec in prodajalec ne moreta razrešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Ljubljani. 

Strinjam se s splošnimi pogoji